Modermærke (Navi)

Hos Kirurgi Klinkken er vi her for dig, når du har brug for os. Vi sætter patienten i centrum og tilbyder hurtig adgang til udredning og behandling på vores klinik i Solrød Strand

Her står vores erfarne personale klar til at hjælpe dig inden for en række forskellige medicinske specialer, hvor du er sikret et højt specialiseret og sammenhængende behandlingsforløb. Hos os er du altid i trygge hænder.

Modermærke fjernelse

Hvad er modermærker?

modermærker er små områder af huden, der adskiller sig i form og farve fra den omgivende hud. Næsten alle mennesker har modermærker, enten fra fødslen eller senere i livet. Det er helt normalt at få nye modermærker på kroppen. Antallet af modermærker har en tendens til at stige op til omkring 40-årsalderen og falder derefter. I gennemsnit har en voksen omkring 20 modermærker på huden.

Hvorfor får du modermærker?

modermærker dannes som følge af en kombination af genetiske faktorer og eksponering for ultraviolet lys. Disse hudområder indeholder melanocytter, celler, der producerer melanin, det brune pigment, der giver farve til huden. Grad af soleksponering kan også påvirke udviklingen af ​​modermærker, og nogle kvinder kan udvikle flere modermærker under graviditeten.

Viktig information:

  • Behandlingen tager cirka 20 minutter.
  • Det gør ikke ondt
  • Du kan selv forlade klinikken efter behandlingen

Er modermærker farlige?

I de senere år er bevidstheden om risikoen ved overdreven solbadning og vigtigheden af ​​solbeskyttelse steget. Folk er også blevet mere opmærksomme på deres modermærker. De såkaldte ABCDE-kriterier bruges til at vurdere modermærker:

Asymmetri: Fødselsmærker, der kan være kræftfremkaldende, er asymmetriske, mens de fleste normale modermærker er symmetriske, så den ene halvdel er som et spejlbillede af den anden. Fødselsmærker med mindre celleforandringer er også mere symmetriske end dem, der kan være kræftfremkaldende.
Kanter: Kræft i modermærker har normalt uregelmæssige og slørede kanter.
Farve: Fødselsmærker med unormale celleforandringer eller kræft kan have forskellige farver, fra rødbrun til sort. Kræftmodermærker har ofte en skinnende overflade.
Diameter: Kræftmodermærker er normalt større end 5-7 mm i diameter.
Forhøjelse over hudoverfladen: En hævet overflade med asymmetriske forandringer rejser mistanke om kræft i modermærket.
Det er svært selv at vurdere, om et modermærke er normalt eller ej. En god tommelfingerregel er, at hvis modermærket er større end 5 mm og/eller har sorte områder, bør du søge læge. Det er også muligt at udvikle kræft i modermærker mindre end 5 mm. Kontakt derfor læge, hvis du er usikker på et modermærke.

kontakt os

Hvis du har yderligere spørgsmål, så ring til klinikken på telefonnummer 46 15 05 21 eller brug e-mailadressen kontakt@kirurgiklinikken.dk