Analkirurgi

Hos Kirurgi Klinikken er vi her for dig, når du har brug for os. Vi sætter patienten i centrum og tilbyder hurtig adgang til udredning og behandling på vores klinik i Solrød Strand

Her står vores erfarne personale klar til at hjælpe dig inden for en række forskellige medicinske specialer, hvor du er sikret et højt specialiseret og sammenhængende behandlingsforløb. Hos os er du altid i trygge hænder.

Anal kirurgi – Kirurgi klinikken

Kirurgi Klinikken udfører anale operationer for tilstande som hæmorider, hudflapper (marisker), anal fistel og anal rifter (fissurer).

Operationen

De fleste sår efter analoperation sys med tråd, der opløses af sig selv (efter ca. 3 uger). Der kan være en lille lækage af blod og vævsvæske, især efter afføring og mest iøjnefaldende de første dage efter en professionelt udført analoperation i vores klinik på Kirurgi Klinikken.

– Rådgivning efter operationen

Toiletbesøg
Skyl med en håndbruser.
Et almindeligt badekar er også fremragende.
Tør huden forsigtigt med fx køkkenrulle.
Varm luft (såsom en hårtørrer) kan bruges, men sørg for at temperaturen er behagelig.
Undgå at bruge cremer eller salver, medmindre de er blevet ordineret som en del af behandlingen.

Hemorrojder-privatklinik

Hæmorrider

Operationstid ca. 20 min.

Bedøvelse med lokalbedøvelse

Analfissur privatklinik malmø

Alalfissur

Udførelsestid ca. 20 min.

Bedøvelse med lokalbedøvelse

Mariskoperation privatklinik

Mariskoperation

Udførelsestid ca. 20 min.

Bedøvelse med lokalbedøvelse

haarcysta operation malmø

Hårcyste

Udførelsestid ca. 20 min.

Bedøvelse med lokalbedøvelse

Afføringsproblemer

På grund af smerten, der ofte følger efter analoperation, tror mange, at det hjælper at spise en blød “skånsom kost”. Det er en almindelig misforståelse.

Tværtimod kan en mere voluminøs afføring blokere endetarmsåbningen, hvilket er ønskeligt og umiddelbart lindrende. En stor, blød afføring indeholder mange plantefibre. Disse fibre er ufordøjede og bliver derfor i tarmen, hvor de optager væske og resulterer i en fyldig og blød afføring.

Derfor er det en god idé at spise groft fuldkornsbrød, frugt og masser af grøntsager efter analoperation. Hvis du ikke kan lide grøntsager, kan du få fiber på andre måder:

Fiberrige produkter: Fås i dagligvarebutikker. Spis dem med yoghurt, filet mv.
Visiblin, HUSK pulver eller SylliFlor: (Fås uden recept på apoteket). Det er billige produkter af plantefibre bestående af skrog fra fuldkorn. Følg instruktionerne på emballagen. Når du indtager fibre, er det vigtigt at drikke nok vand, mindst 2 liter dagligt. Derudover er det vigtigt at understrege, at fremtidigt indtag af plantefibre i mange tilfælde vil forhindre gentagelse af sygdommen.
afføring

Hvis kost og fibre ikke hjælper, kan der bruges afføringsmidler. Lactulose er et mildt afføringsmiddel. Hvis dette ikke hjælper, kan du prøve et stærkere middel såsom magnesiumsulfat (magnesiumtabletter), begge i håndkøb.

Kontakt Hvis du har yderligere spørgsmål, så ring til klinikken på telefonnummer 46 15 05 21 eller brug mailadressen kontakt@kirurgiklinikken.dk.