Gastroskopi

Hos Kirurgi Klinikken er vi her for dig, når du har brug for os. Vi sætter patienten i centrum og tilbyder hurtig adgang til udredning og behandling på vores klinik i Solrød Strand

Her står vores erfarne personale klar til at hjælpe dig inden for en række forskellige medicinske specialer, hvor du er sikret en højt specialiseret og sammenhængende behandlingsplan. Hos os er du altid i trygge hænder.

Gastroskopi

gastroskopi privatklinik

Gastroskopi er en undersøgelse, hvor man bruger en kikkert til at undersøge spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen.

Gastroskopi repræsenterer den seneste udvikling på dette område og betragtes som den mest skånsomme metode.

Gastroskopet føres gennem munden. Denne undersøgelse giver et detaljeret billede af indersiden af ​​de nævnte organer og kan påvise årsager til synkeproblemer, mavesmerter, halsbrand osv. Samtidig kan der foretages en smertefri vævsprøvetagning for bakterier som Helicobacter pylori.

Undersøgelsen foretages ved hjælp af digital videokamerateknologi, og hvis du ønsker det, kan du følge med på en tv-skærm undervejs.

Forberedelse til Gastroskopi Det er vigtigt, at maven er tom inden undersøgelsen. Det betyder, at du ikke må spise noget 6 timer før undersøgelsen og ikke drikke noget 4 timer før undersøgelsen. Store måltider og mejeriprodukter bør undgås på undersøgelsesdagen. Hvis du tager medicin, som er nødvendig, skal den tages med et lille glas vand.

Hvis du tager medicin mod mavesår eller for at reducere mavesyre, bør du stoppe med at tage dem en uge før undersøgelsen. Nødvendig medicin kan tages med et lille glas vand. Hvis du bruger blodfortyndende medicin, bør du kontakte din læge.

Selve undersøgelsen

Du får sat en nål ind i armen og gennem den får du afslappende medicin. Du får herefter en lokalbedøvelse i munden (Xylocain). Under selve undersøgelsen vil du ligge på venstre side. Efter at skopet er indført gennem munden, bliver du bedt om at synke, og skopet glider så let ned i spiserøret.

Undersøgelsen tager sjældent mere end 5 minutter. Den fastsiddende mave er tom og komprimeret. En lille mængde luft blæses ind i maven for at give bedre visualisering.

Viktig information:

  • Behandlingen tager cirka 15 minutter
  • Det gør ikke ondt
  • Du kan selv forlade klinikken efter behandlingen.

Efter undersøgelsen På grund af lokalbedøvelsen er der en lille risiko for, at mad eller drikke ender i den “forkerte hals”. Men allerede efter 30 minutter kan du spise og drikke igen, start altid med lidt vand.

Er eksamen farlig? Komplikationer er meget sjældne, men kan omfatte:

Esophageal perforation (hul i spiserøret): Symptomer kan omfatte alvorlige brystsmerter, synkebesvær, åndenød og forværring af almentilstanden.
Blødende.

Oplever du nogle af disse symptomer, skal du straks kontakte klinikken eller vagtlægen uden for klinikkens åbningstid.

Kontakt Hvis du har yderligere spørgsmål, så tøv ikke med at ringe til klinikken på 46 15 05 21 eller sende en mail til kontakt@kirurgiklinikken.dk