Ganglie cyst

Hos Kirurgi Klinikken er vi her for dig, når du har brug for os. Vi sætter patienten i centrum og tilbyder hurtig adgang til udredning og behandling på vores klinik i Solrød Strand

Her står vores erfarne personale klar til at hjælpe dig inden for en række forskellige medicinske specialer, hvor du er sikret et højt specialiseret og sammenhængende behandlingsforløb. Hos os er du altid i trygge hænder.

Ganglie

ganglion

En ganglion er en væskefyldt, godartet knude (ikke kræft), og symptomerne er ofte ikke mere end muligt kosmetisk ubehag. Ofte vil klumpen gå væk af sig selv. Hvis knuden forårsager ubehag, kan behandlingen være kirurgisk, eller væsken kan drænes. Uanset om knuden fjernes eller ej, er der risiko for, at den kommer tilbage.

Definition og årsag

En ganglion er en lille godartet knude, normalt ikke større end en ært, der sidder ved siden af ​​en ledkapsel eller en senekapsel. Den udspringer ofte af en sækformet vækst, som via en stilk normalt har kontakt med senekapslen eller ledhulen. Inde i gangliet er en tyk væske, der produceres i selve gangliet. Hvis du trykker på en ganglion, vil den føles blød og muligvis lidt hård og elastisk.

En ganglion ses ofte på forsiden eller bagsiden af ​​håndleddet, i håndfladen i begyndelsen af ​​fingrene eller på toppen af ​​foden.

Symptomer på seneknuder

Bortset fra det kosmetiske aspekt af en sen knude, er der normalt ingen andre symptomer. Et ganglion kan i nogle tilfælde være forbundet med smerter, og hvis det sidder uhensigtsmæssigt på toppen af ​​foden, kan det give ubehag ved sko på.

Selvom gangliet er godartet, bør du altid søge læge, hvis du opdager en klump overalt på kroppen. Det er vigtigt at afgøre, om det er en harmløs godartet knude eller noget potentielt ondartet (kræft).

Viktig information:

  • Behandlingen tager cirka 20 minutter.
    Det gør ikke ondt
    Du kan selv forlade klinikken efter behandlingen

Behandling af Ganglia

Hvis knuden ikke forårsager nogen problemer, vil ingen behandling blive foreslået. Ofte vil tilstanden blive bedre af sig selv. Der er dog en øget risiko for, at det kan komme tilbage senere.

Hvis knuden er forbundet med smerter eller andre gener, kan en nål bruges til at dræne væsken og samtidig sprøjte kortison ind i hulrummet. I de fleste tilfælde vil dette få knuden til at forsvinde, men med risiko for, at den kan komme tilbage. En anden mulighed er en lille kirurgisk operation, hvor den lille knude fjernes under lokalbedøvelse. Du behøver ikke at faste under denne procedure.

kontakt os

Hvis du har yderligere spørgsmål, så ring til vores klinik på 46 15 05 21 eller skriv til mailadressen kontakt@kirurgiklinikken.dk